DIY | Tuinfakkels Maken

Eind vorig jaar kocht ik hele mooie tuinkandelaars. Ik weet niet precies of dit de juiste benaming is (tuinkaarsen, tuinfakkels, dinerkaarsen voor in de tuin),…

by 

Eind vorig jaar kocht ik hele mooie tuinkandelaars. Ik weet niet precies of dit de juiste benaming is (tuinkaarsen, tuinfakkels, dinerkaarsen voor in de tuin), maar het zijn als het ware langwerpige kaarsen op een bamboe stok. Je steekt ze gemakkelijk in de grond en vervolgens ziet het er enorm leuk uit en maakt de tuin gelijk heel gezellig. Maar zoals ik al zei zijn het eigenlijk gewoon kaarsen op “een stokkie”, haha! Dit bracht mij op het idee om ze eens zelf te gaan maken. En dit lukte! Benieuwd hoe ik mijn eigen kandelaars voor in de tuin gemaakt heb? Scroll dan gezellig verder!

Wat Heb Je Nodig

  • Kleine dinerkaarsen (Ik vond deze van mij bij de Xenos, maar de Action en Sostrene Grene verkopen ze volgens mij ook).
  • Bamboe stokken (Deze vond ik bij mij in de tuin aan een tuinplantje bevestigd). Eventueel zou je ook heel goed een andere mooie stok kunnen gebruiken.
  • Een boormachine of een kurkentrekker.

Zo Maak Je Je Eigen

  1. Eigenlijk is het heel simpel. Je moet er namelijk voor zorgen dat de bamboestok in de kaars komt, zonder dat je hem te veel beschadigd. Aan de onderkant van de kaars zit vaak een sticker met daaronder een metalen stukje die het lontje van de kaars vasthoudt. Deze haal je er uit, zodat hij niet in de weg zit en mooi blijft.
  2. Persoonlijk ben ik niet zo heel erg handig met een boormachine. Ik had om hulp kunnen vragen, maar in plaats daarvan besloot ik opzoek te gaan naar een alternatief. Dit werd de kurkentrekker. En ja hoor, dit werkte perfect!
  3. Vervolgens doe je de bamboestok door de kaars heen en kun je hem in de tuin of op het balkon zetten.

Tip: Sommige kaarsen kunnen niet zo goed tegen de zon en gaan smelten. Bewaar ze daarom de komende tijd op een wat koelere plek.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *