De tuin gezellig maken zonder er veel geld aan uit te hoeven geven

Zodra het weer voorjaar wordt merk ik aan mijzelf dat ik weer graag de tuin zo mooi mogelijk wil maken en ik graag weer eens…

by 

Zodra het weer voorjaar wordt merk ik aan mijzelf dat ik weer graag de tuin zo mooi mogelijk wil maken en ik graag weer eens naar een tuinwinkel wil gaan. Maar ongemerkt stop ik dan toch nog wel wat geld in de tuin. Een nieuw plantje hier, een leuk dingetje daar. En dat terwijl ik vorig jaar en het jaar daarvoor ook al aardig wat planten gekocht heb. Daarom besloot ik het dit jaar budget te houden. En dit bevalt mij tot nu toe heel erg goed! Zonder te veel uit te geven creƫer ik alsnog een hele volle, gezellige tuin. Hoe? Ik deel je mijn tips om De tuin gezellig te maken zonder er veel geld aan uit te hoeven geven.

Lelijke eendjes

Bij veel tuincentra zijn tafels of bakken te vinden waar planten in staan die je voor een klein prijsje kan meenemen. Deze planten zien er niet meer mooi uit, maar zijn vaak nog wel erg goed. Denk bijvoorbeeld aan een plantje die net een beetje te veel in de zon heeft gestaan, waardoor het bruine bladeren heeft gekregen of een plantje dat al een beetje uitgebloeid is. Ben je in een winkel, dan wil je natuurlijk ook iets moois kopen, en daar betaal je voor. Deze afdankertjes kun je gemakkelijk weer oplappen en voor je het weet staan ze te shinen in de tuin.

Marktplaats En Facebook

Rond het voorjaar en de zomer zijn er veel mensen die in de tuin aan de slag gaan. Er komen nieuwe tegels in of bepaalde planten zijn overbodig geworden. Deze worden dan wel eens verkocht of zelfs gratis weggegeven via Marktplaats of een Facebook-groep. Meestal kun je ze direct ophalen. En je wil je graag jouw tuin langzaam opbouwen, dan zijn er via Marktplaats en Facebook vaak ook stekjes te verkrijgen. En mocht je zelf een stekje hebben, dan kun je deze natuurlijk ook verkopen. Verdien jij weer centjes om in jouw tuin te investeren.

Zelf Aan De Slag

Ik vind het erg leuk om zelf aan de slag te gaan en iets leuks te maken. Er is op het gebied van tuindecoratie heel veel mogelijk, maar vaak zijn woonwinkels en tuincentra niet heel goedkoop. Ga daarom naar de Kringloopwinkel en haal er een leuk bijzettafeltje. Even schuren en beitsen en hij is weer als nieuw. Maar ook leuke lantaarntjes, beschilderde potten en wandhangers zou je heel gemakkelijk zelf kunnen maken. Op Pinterest vind je hiervoor heel veel leuke inspiratie.

Familie

De laatste tip om de tuin gezellig te maken zonder er veel geld aan uit te hoeven geven is door bij familie te vragen of ze nog planten of stekjes over hebben. Mijn ouders hebben een vrij grote tuin waar van alles groeit. Hier haal ik af en toe iets uit, zodat ik het in mijn tuin een plekje kan geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *