Herfstdecoratie uit de natuur

Er zijn bij ons mij in de buurt erg veel van die grote karren met pompoenen en kalebassen te vinden. Ik vind het geweldig! Het…

by 

Er zijn bij ons mij in de buurt erg veel van die grote karren met pompoenen en kalebassen te vinden. Ik vind het geweldig! Het ziet er leuk uit en de pompoenen en kalebassen kosten vaak niet veel, waardoor je minder geld kwijt bent dan wanneer je naar een tuincentrum gaat. Ieder jaar koop ik wel een paar pompoenen en meestal zijn het grote oranje pompoenen. Die vind ik het leukste. Maar wist je dat er nog veel meer moois in de natuur te vinden is?

Uitgebloeide zonnebloemen

De afgelopen tijd waren er veel zonnebloemen te vinden. Deze prachtige grote, gele bloemen zie al van ver staan. Maar zodra ze uitgebloeid zijn, dan zien ze er vaak wat zielig uit. De zaadjes kun je bewaren om volgend jaar weer te planten, maar je zou ook de bloem van de zonnebloem kunnen drogen. Leg hem op een schaal en je hebt hele leuke herfstdecoratie uit de natuur.

Maïs

Veel maïs die je in de weilanden ziet staan is niet bedoeld voor de supermarkten. Deze maïs wordt vaak gebruikt voor dierenvoeding. Maar kom je een keer langs een maïsveld, dan is het toch best om een maïskolf mee te nemen en deze ter decoratie neer te leggen. Let er wel op dat er nog levende beestjes in kunnen zitten.

Gedroogde takjes

Droogbloemen zijn er populair als decoratie, maar als je nu de natuur in gaat kom je de mooiste takjes tegen. Je moet er soms even goed voor zoeken, maar als je goed kijkt, dan zie je al snel de mooiste gedroogde takjes die perfect zijn als herfstdecoratie uit de natuur.

Zo droog je pioenrozen het allermooist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *