12x Hiermee maak je je tuinkamer direct gezellig!

Zodra we genoeg gespaard hebben lijkt het me erg mooi om ons huis uit te bouwen. Het is niet dat ik onze woonkamer te klein…

by 

Zodra we genoeg gespaard hebben lijkt het me erg mooi om ons huis uit te bouwen. Het is niet dat ik onze woonkamer te klein vind, maar het lijkt me geweldig om openslaande deuren te hebben, nog meer licht naar binnen te halen en de keuken om te toveren tot leefkeuken. Een tuinkamer zou perfect zijn. Een tuinkamer heeft vaak een prachtige glazen schuifwand, je kan er een mooie vloer in leggen en je haalt buiten voor je gevoel meer naar binnen. Daarnaast kun je een tuinkamer ook gezellig inrichten. Wij zouden de eettafel naar de tuinkamer kunnen verplaatsen, maar een zithoek lijkt me ook heel fijn. Ik zie mijzelf al zitten met een lekker kopje thee, naar buiten starend. Maar hoe maak je van je tuinkamer een sfeervolle plek? Heel simpel! Met deze 15 dingen maakt je je tuinkamer direct gezellig!

1. Planten

Planten zijn echt sfeermakers. Ze zorgen voor een speels effect, ze halen “leven” in huis en ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten. Eigenlijk zou iedereen planten in huis moeten hebben.

2. Mooie bloempotten

Wanneer je planten in huis hebt staan of ze een mooi plekje in de tuinkamer hebt gegeven, zet ze dan ook in mooie bloempotten. Er zijn mensen die de planten in de plastic bakken van het tuincentrum laten staan waar zelfs nog het prijsstickertje op geplakt zit. Maar de plant komt nog beter tot zijn recht wanneer hij staat te pronken in een mooie bloempot.

3. Bomen

Een hoge plant of een klein boompje is ook erg gezellig in een tuinkamer. Ik ben zelf weg van olijfbomen en citrusbomen. Ze zijn iets lastiger om binnen te verzorgen, maar met genoeg aandacht blijven ze stralen. Daarnaast ruiken citrusbomen ook heerlijk!

4. Hangplantjes

Om de tuinkamer optisch hoger te laten lijken en toch een knus te laten ogen kun je hangplantjes ophangen. Het is zo leuk als de bladeren van de hangplant ook een stuk naar beneden hangen.

5. Lampjes

Ik ben weg van die leuke festival lampjes. Vooral in de tuin, onder een overkapping of in de tuinkamer is het extra gezellig. Ze geven best veel licht, maar zijn niet enorm aanwezig. Tijdens een zomeravond zijn ze op hun mooist.

6. Verlichting

Ook andere verlichting kun je plaatsen in een tuinkamer. Denk aan een fijn leeslampje, een mooie stijlvolle tafellamp of mooie hanglamp.

7. Spiegels

Spiegels zorgen voor een ruimtelijk effect en extra licht in de tuinkamer. Rotan spiegels zie je de laatste jaren erg veel en zijn ook erg leuk om bij elkaar te hangen.

8. Geurkaarsen

Geurkaarsen zijn erg fijn en sfeervol om aan te hebben staan. Het geeft een huiselijk gevoel en stralen warmte uit. Daarnaast kunnen ze er ook voor zorgen dat insecten op afstand blijven.

9. Fijne stoelen

Wanneer wij van de tuinplek een zithoek maken wil ik wel graag fijne stoelen hebben. Het liefst van die stoelen met dikke kussens, waar je heerlijk in kan relaxen en die goed bij de rest van ons interieur passen.

10. Tafeltjes

Kleine bijzettafeltjes maken een ruimte knusser. Het is vaak een kleine toevoeging, waar je toch veel aan hebt. Je kan er je drankje op zetten, het boek dat je aan het lezen bent of mooie decoratie als geurkaarsen, een vaas of een mooie lamp.

11. Plaids en kussens

Plaids en kussen mogen niet ontbreken. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van de tuinkamer genieten en hoe fijn is het dan als je een lekker plaid bij de hand hebt. Het lijkt me ook heel tof om in de tuinkamer een hoekje te creƫren voor de kinderen. Lekkere kussens en een mand vol met speelgoed en genieten maar!

12. Vloerkleed

Een vloerkleed accentueert een zitgedeelte, dus ook in een tuinkamer staat het erg mooi. Er zijn tegenwoordig best mooie tuinkleden verkrijgbaar. Maar is de tuinkamer niet vochtig, dan zou een gewoon vloerkleed ook prima kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *