Goedkope plantenvoeding. Gooi een bananenschil niet weg!

Wij eten best veel bananen. Iedere week gaat er wel een trosje doorheen. Ze zijn lekker, voedzaam en gezond. En wat blijkt, niet alleen wij…

by 

Wij eten best veel bananen. Iedere week gaat er wel een trosje doorheen. Ze zijn lekker, voedzaam en gezond. En wat blijkt, niet alleen wij als mens vinden ze erg lekker, de planten worden er ook erg blij van! Tenminste, de bananenschillen. Bananenschillen bevatten namelijk erg veel kalium en fosfor. Dus voordat je je bananenschil in de afvalbak gaat gooien, kijk dan nog snel even naar de planten in de tuin en maak je eigen goedkope plantenvoeding!

Zo maak je de plantenvoeding

Om eigen plantenvoeding van bananenschil te maken doe ik de bananenschil in een grote kan met water. Afhankelijk hoeveel water je in de kan hebt, laat je de banaan een tijdje trekken. Minstens een uur, maar het liefst langer. Je zou het gerust twee dagen kunnen laten staan. Het water wordt geleidelijk bruiner. Daarna zou je het bananenwater kunnen aanvullen met wat extra water.

Misschien wil je nu extra lief voor jouw planten zijn en iedere keer deze goedkope plantenvoeding geven, maar toch is het aan te raden om dit maar één keer in de maand te doen.

Voordelen van goedkope plantenvoeding gemaakt van bananenschillen

Naast dat het goede goedkope plantenvoeding is, heeft dit bananenwater nog meer voordelen.

  1. Het geeft planten een boost.
  2. Je kunt de bladeren hiermee schoonmaken zodat ze meer gaan glanzen.
  3. Het helpt tegen bladluizen.

Tenslotte zou je de schil van een banaan in stukjes kunnen snijden en deze in de grond kunnen stoppen. Het zal gaan composteren, waardoor de grond gevoed gaat worden. Dit is ook mogelijk bij kamerplanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *