De tuin klaar maken voor het voorjaar

Ondanks dat er nog best wat sneeuw uit de lucht is komen vallen, voelde het vandaag al echt alsof het lente was. Een heerlijk zonnetje,…

by 
Processed with VSCO with m5 preset

Ondanks dat er nog best wat sneeuw uit de lucht is komen vallen, voelde het vandaag al echt alsof het lente was. Een heerlijk zonnetje, een blauwe lucht en eigenlijk was een sjaal niet meer nodig. De sneeuw is natuurlijk wel erg leuk, maar stiekem snak ik ook naar het voorjaar. Ik kan niet wachten totdat de voorjaarsbloeiers uitkomen en de tuin weer wat kleurrijker maken. Het is dan ook nu al een goed moment om in de tuin, buitenruimte of op het balkon aan de slag te gaan om straks nog meer van het voorjaar te kunnen genieten. Daarom heb ik een paar tips om de tuin klaar te maken voor het voorjaar.


Het opruimen van de tuin

De tuin ligt vast vol met takjes en bladeren. Door dit op te ruimen, wordt de tuin gelijk al mooier en netter. Daarnaast zorgt het opruimen van bladeren ervoor dat de grond meer lucht krijgt en planten straks gemakkelijker kunnen groeien. Door dode planten en onkruid te verwijderen ontstaat er ook meer ruimte voor de andere planten om te groeien.

Snoeien van planten, struiken en bomen

Deze tijd van het jaar is een goed moment om planten, struiken en bomen te gaan snoeien. Controleer van tevoren even of dit inderdaad het juiste moment van jouw planten is (sommige planten snoei je in het najaar). Op deze manier gaan de planten sneller groeien en knopjes aanmaken.

Groene aanslag op tegels en tuinmeubels

Tijdens de natte maanden ontstaat er groene aanslag op tegels en tuinmeubels. Dit kun je gemakkelijk verwijderen met schoonmaakazijn. Hardnekkige aanslag kun je eventueel verwijderen met de hogedrukspuit. Pas alleen op, dat je de tegels en tuinmeubels niet beschadigd.

Zaaien en planten

In het voorjaar kun je al weer wat zaaien en bloembollen planten. Wacht nog wel even met het aanschaffen van planten, want deze kunnen minder goed tegen de vorst. Rond deze tijd van het jaar kan het ’s nachts nog best wel koud zijn.


Heb jij een tuin of balkon die je klaar gaat maken voor het voorjaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *