Zo creëer je je eigen spa in de achtertuin

Stel je eens voor: een oase van ontspanning en luxe, gewoon in je eigen achtertuin. Wie droomt er niet van een eigen spa, waar je…

by 
Bron afbeelding

Stel je eens voor: een oase van ontspanning en luxe, gewoon in je eigen achtertuin. Wie droomt er niet van een eigen spa, waar je na een lange dag kunt genieten van warme bubbels en of een kalmerende massage? Het goede nieuws is dat het creëren van je eigen spa in de tuin makkelijker is dan je denkt. In dit artikel delen we enkele tips en ideeën om je te helpen bij het verwezenlijken van deze droom. Veel leesplezier! 

Maak een ontwerp

Voordat je begint met de daadwerkelijke aanleg van je spa, is het belangrijk om een goed ontwerp te maken. Neem de tijd om te bedenken hoe je de ruimte wilt indelen en welke elementen je wilt opnemen. Denk na over de locatie van de spa, de looproutes, eventuele extra voorzieningen en de gewenste sfeer. Maak een schets of plattegrond van je ideeën en houd rekening met de beschikbare ruimte in je achtertuin. Vind je dit lastig? Dan kun je hiervoor ook altijd de hulp inschakelen van een ervaren bedrijf als bijvoorbeeld Aquaoptimaal.nl. Je kunt een wellness tuin herkennen aan de strakke lijnen en simpele vormen. Kortom: maak de tuin dus niet te druk en te vol. Een goed doordacht ontwerp helpt je om het meeste uit je spa-ervaring te halen. Zorg in ieder geval voor eenheid, want dat zorgt ook voor rust. Tip, haal inspiratie op uit websites als bijvoorbeeld Pinterest! 

Werk met natuurlijke materialen

Om een ontspannen en natuurlijke sfeer te creëren in je eigen spa, is het gebruik van natuurlijke materialen een slimme keuze. Denk aan houten vlonders of terrassen rondom de spa, natuurstenen bestrating en decoratieve elementen zoals een waterval of fontein. Natuurlijke materialen zorgen niet alleen voor een mooie uitstraling, maar ze passen ook goed bij de omgeving en dragen bij aan een ontspannen sfeer. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan materialen als hout, bamboe en beton. Dit zorgt voor een warme uitstraling en je kunt er strakke lijnen mee maken. Het hoeft er niet allemaal te perfect uit te zien, het geeft de tuin juist karakter als het te zien is dat er volop genoten wordt in deze tuin…

Zorg voor voldoende groen 

Een groene omgeving draagt bij aan de rustgevende sfeer van een spa. Zorg dus voor voldoende groen in je achtertuin. Plaats bijvoorbeeld plantenbakken met kleurrijke bloemen rondom de spa, hang groene klimplanten langs de pergola of plaats grote potten met exotische planten. Of wat dacht je van lavendel, wat ook nog eens een heerlijke geur afgeeft. Ook wanneer je werkt met groen kun je er weer voor kiezen om bamboe aan de tuin toe te voegen. Groen heeft een kalmerend effect en creëert een gevoel van harmonie in je eigen wellness tuin. 100% genieten!

Plaats comfortabele meubelen 

Naast de spa zelf is het ook belangrijk om te zorgen voor comfortabele zit- en ligplekken in je achtertuin. Zonder fijne tuinmeubelen kun je immers niet volledig ontspannen. Plaats daarom comfortabele tuinmeubelen in de buurt van de spa, zodat je kunt ontspannen en genieten van de omgeving. Denk aan loungestoelen, ligbedden of een gezellige zithoek met zachte kussens. Creëer een ruimte waar je kunt relaxen, een boek kunt lezen of kunt genieten van een goed gesprek met vrienden en familie. Kies niet alleen voor een loungehoek waar u kunt ontspannen, maar bijvoorbeeld ook voor een comfortabele plek om te tafelen.

Last but not least: wellness apparatuur! 

Bij het creëren van een eigen spa in de achtertuin komt vaak de vraag naar voren: moet ik kiezen voor een spa of jacuzzi? Beide opties bieden een heerlijke spa-ervaring, maar er zijn enkele verschillen waar je rekening mee kunt houden. Een spa is over het algemeen groter en biedt meer ruimte om te ontspannen. Het heeft vaak verschillende zitplaatsen en jets die gericht zijn op het masseren van verschillende delen van je lichaam. Een jacuzzi daarentegen is meestal compacter en biedt plaats aan twee tot vier personen. Het heeft vaak krachtige jets die gericht zijn op een intensere massage. Een jacuzzi is perfect als je een intiemere spa-ervaring wilt of als je beperkte ruimte hebt in je achtertuin. Het belangrijkste is om te kiezen wat het beste past bij jouw behoeften, voorkeuren en beschikbare ruimte. Beide opties bieden uitstekende ontspanningsmogelijkheden en de luxe van een eigen spa in je achtertuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *