Zo creer je een onderhoudsvrije tuin

Een tuin is heerlijk om te hebben, maar het vraagt natuurlijk wel om wat onderhoud. Nou ja, je bent er in ieder geval een half…

by 

Een tuin is heerlijk om te hebben, maar het vraagt natuurlijk wel om wat onderhoud. Nou ja, je bent er in ieder geval een half jaar per jaar wel zoet mee. En toch ligt het er ook aan wat voor tuin je hebt. Heb je veel bloemen in de tuin, dan kun je er, tijdens het voorjaar en de zomer, dagelijks zoet mee zijn. Maar heb je gekozen voor een onderhoudsvrije tuin, dan ben je er veel minder tijd aan kwijt. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je een onderhoudsvrije tuin hebt en dus meer kan genieten van de uurtjes in de zon. Ik heb ze onder elkaar gezet.

Kunstgras

Toen wij destijds in onze woning kwamen wonen kozen wij ervoor om ook de tuin helemaal aan te pakken. De buurman vertelde dat het best veel moeite kost om gras mooi groen te houden. Hij had het een paar geprobeerd, maar uiteindelijk heeft hij het toch weg laten halen. Hierdoor besloten wij te kiezen voor kunstgras en tot op de dag van vandaag hebben we hier nog erg veel plezier van. Kunstgras heeft heel veel voordelen. Het is mooi, het is altijd groen en het droogt erg snel. Daarnaast ziet ons kunstgras er totaal niet “nep” uit, waardoor het een mooie toevoeging voor de tuin is. Je kan het niet maaien en af en toe ga ik er met een bezem overheen om de bladeren er van af te halen. Daarnaast vind ik het ook erg fijn nu ik kinderen heb. Ze spelen er fijn op en je ziet geen kale plekken onderaan de glijbaan of onder de schommels.

Tegels

Hoe kleiner de tegel hoe meer onkruid er tussen de voegen ontstaat. Wanneer je voor grote tegels kiest heb je dus minder onderhoud. Ik vind grote tuintegels er mooi. Het laat de tuin optisch ook ruimer lijken.

Anti-worteldoek

Wanneer je je tuin gaat betegelen is het aan te raden om antiworteldoek onder de tegels te liggen. Dit voorkomt namelijk dat onkruid tussen de voegen gaat voegen. Wel kunnen er zaadjes op het anti-worteldoek gaan liggen die kleine plantjes kunnen worden, maar deze trek je gemakkelijk tussen de voegen vandaan.

Onkruidwerend voegzand

Een andere manier om een onderhoudsvrije tuin te creƫren is door voegzand tussen de voegen van de tegels te doen. Dit zorgt er, net als anti-worteldoek, voor dat onkruid minder snel gaat groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *