5x Snel je tuin opknappen doe je zo!

De lente is weer terug! En wordt het dus tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Maar hoe pak je de tuin…

by 
Bron

De lente is weer terug! En wordt het dus tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Maar hoe pak je de tuin snel aan? Met deze 5 tips!

Bladeren en onkruid

Bruine bladeren en onkruid waarvan je de naam waarschijnlijk niet van weet kun je heel gemakkelijk uit de tuin halen. De tuin wordt een stuk netter en hierdoor krijgen andere planten meer ruimte om straks goed te kunnen groeien en bloemen.

Groene aanslag

De afgelopen maanden is er waarschijnlijk een laagje groene aanslag ontstaan op de tegels en tuinmeubels. Dit kun je gemakkelijk verwijderen met groene zeep, schoonmaakazijn, speciaal groene aanslag verwijderingsproducten of de hogedrukspuit.

Snoeien

Snoei bomen en hagen zodat ze nog beter kunnen groeien en bloemen. Het gaat er hierdoor wel een beetje kaal uitzien, maar voor je het weet zijn ze weer bedekt met mooie bladeren.

Fijne hoekjes in de tuin

Denk alvast na over de indeling in de tuin. Heb je al een fijne zithoek in de tuin, dan kun je deze extra gezellig maken met een mooie tuinset of bloempotten. Wil je toch wat anders, dan is dit een goed moment om hier over na te denken. Ook is het een goed moment om na te denken over veranderingen als bijvoorbeeld het zaaien van graszaad, het leggen van grasmatten of het aanschaffen van kunstgras.

Verlichting

In verschillende winkels zijn nu weer mooie tuinlampjes verkrijgbaar. Ik vind het zelf erg leuk om een streng met lampjes op te hangen, maar led-verlichting aan de schutting kan ook heel sfeervol staan. Heb je een grote boom in de tuin staan, dan zou je hier ook van die leuke kleine lampjes op zonne-energie aan op kunnen hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *