Tuinklusjes | April

Het is lente! Een heerlijk seizoen om weer wat vaker naar buiten te gaan en alvast de tuin gezellig te gaan maken. Na de winter…

by 

Het is lente! Een heerlijk seizoen om weer wat vaker naar buiten te gaan en alvast de tuin gezellig te gaan maken. Na de winter zijn er genoeg dingen die je aan kan pakken om ervoor te zorgen dat de tuin tijdens de zomermaanden weer prachtig is. Maar wat als je even niet zo goed weet waar je moet beginnen? Geen nood, want met dit lijstje met tuinklusjes maak je een hele goede start!

Kleine tuinklusjes

Tuintegels en Terrastegels schoonmaken

Het schoonmaken van tegels in de tuin is niet het leukste klusje. Het is ook eigenlijk geen klein klusje als je veel tegels in je tuin hebt liggen. Waarschijnlijk zit er nu een groen laagje op dat je graag van je tegels af wilt hebben. Er zijn verschillende middelen voor om groene aanslag te verwijderen, maar je zou ook gewoon schoonmaakazijn kunnen gebruiken. Nadat je deze tuinklus achter de rug hebt, ken je je tuin vast niet meer weer.

Tuinmeubels schoonmaken

Net als de tegels in de tuin kun je nu ook de tuinmeubels schoonmaken. Heb je de tuinmeubels de afgelopen maanden buiten laten staan, dan kan het zijn dat deze ook vies zijn geworden of groene aanslag hebben gekregen.

Klimplanten

De komende tijd zullen klimplanten weer flink gaan groeien. Zorg er daarom voor dat ze goed kunnen klimmen en niet gaan hangen. Bind ze vast en begeleid ze goed.

Snoeien

Tijdens de maand april is het goed om een aantal planten te snoeien. Vooral voorjaarsbloeiers die uitgebloeid zijn kun je terug snoeien. Maar ook Hortensia, bomen en heesters kun je snoeien, waardoor ze straks nog mooier gaan groeien. Heb je rozenstruiken in de tuin, dan is het verstandig om deze te gaan snoeien om zo veel mogelijk rozen te krijgen.

Vijver

Heb je een vijver, dan is dit het moment weer om waterplanten in de vijver te doen.

Moestuin

Vind je het leuk om je eigen moestuin te hebben, dan kun je ook hier weer mee aan de slag gaan. Lekkere tomaatjes, aardbeien, verse kruiden. Het is zo leuk om dit in de tuin te hebben.

Schuur

Als extra tuinklusje kun je je tijdens deze maand richten op het opruimen van de schuur. De tuinmeubels zijn er weer uitgehaald en er is misschien meer ruimte ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *