Inspiratie: Sfeervolle herfsttuin 

De overgang van zomer en herfst is voor mijn gevoel altijd erg kort. In eens is de zon veel vaker achter de wolken en merk…

by 

De overgang van zomer en herfst is voor mijn gevoel altijd erg kort. In eens is de zon veel vaker achter de wolken en merk je dat de dagen korter beginnen te worden. En toch vind ik de herfst ook wel heel fijn. Het is een knus en sfeervol seizoen, vol warme kleuren. Het is dan ook prachtig om te zien hoe de natuur en de tuin iedere dag een beetje in “herfst” veranderen. Langzaam heb ik alle tuinmeubelen en tuindecoratie opgeruimd, terwijl mijn kinderen nog heerlijk buiten aan het spelen waren. En natuurlijk nam ik een warm kopje thee mee, zodat ik de laatste warme zonnestraaltjes nog mee kon pikken.

Zo geniet je langer van een sfeervolle herfsttuin

Om nog wat langer van de herfst en de tuin te kunnen genieten zou ik het heel mooi vinden om een uitbouw te plaatsen. Er is best nog wel wat ruimte om het huis te verlengen, zonder dat de tuin erg klein wordt en met van de openslaande deuren of een schuifpui kun je nog beter naar buiten kijken.

Maar er zijn nog meer manieren om ook tijdens de herfst van de tuin te genieten!

  1. Tuinmeubelen die tegen vocht kunnen.
  2. Maak deze tuinmeubelen extra gezellig met kussens die ook tegen vocht kunnen.
  3. Kaarsjes of lantaarns om warmte te creëren. Wil je het echt wat warmer krijgen, dan is een buiten openhaard, vuurtafel of een gaslantaarn erg sfeervol.
  4. Leuke herfstdecoratie. Dit kunnen ook een paar pompoenen, dennenappels of een droogbloemen krans zijn.
  5. Mooie tuinverlichting. Van die prikkabels vind ik ieder seizoen erg gezellig staan.

Nog wat meer inspiratie

Wat een prachtige kleuren hè! Ik word hier heel blij van. En stiekem word ik ook wel heel erg blij van pompoenen. Pompoenen horen voor mij echt bij de herfst. Ik heb er ieder jaar wel een paar in huis en in de tuin, als herfst decoratie. Gelukkig woon ik op een plek waar veel karren met pompoenen langs de weg te vinden zijn. Voor een paar euro kun je heel wat pompoenen kopen. Dat scheelt een hoop geld in verhouding tot een tuincentrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *