Zo droog je pioenrozen het allermooist!

Pioenrozen zijn prachtig! Ze zijn er in verschillende kleuren en zijn toch wel erg aanwezige bloemen. De pioenroos bestaat uit enorm veel bloemblaadjes, waardoor de…

by 

Pioenrozen zijn prachtig! Ze zijn er in verschillende kleuren en zijn toch wel erg aanwezige bloemen. De pioenroos bestaat uit enorm veel bloemblaadjes, waardoor de bloem eindeloos “dik” lijkt. Het is echt prachtig om te zien wanneer je een grote bos pioenrozen in een grote vaas hebt staan. Maar ook een veld vol met pioenrozen is echt een feestje om naar te kijken. Wij moeten er een half uurtje voor rijden om zo’n schitterend veld te kunnen zien, maar voor foto’s is het zeker de moeite waard.

Maar helaas bloeien de pioenrozen niet heel erg lang en kun je ze ongeveer 2 maanden bij de bloemist vinden. Het is zo jammer dat we er niet wat langer van kunnen genieten. Al moet ik wel zeggen dat deze prachtige bloem hierdoor toch nog iets specialer maakt. Ieder jaar kijk ik er naar uit om een grote bos te kopen en ze in een vaas op de eettafel te zetten. Dit is de perfecte plek, want zo vallen ze het meeste op.

En om toch nog wat langer dan mijn pioenrozen te genieten, droog ik ze ook wel eens. Ze blijven natuurlijk nooit zo mooi als op de vaas, maar toch heeft een gedroogde pioenroos ook iets moois. Benieuwd hoe je een pioenroos kan drogen? Ik vertel het!

Pioenrozen drogen

Wanneer je een bos pioenrozen koopt zit er vaak ook nog wel een knop bij die niet of nauwelijks open gaat. Deze knop is perfect om te drogen. Wanneer je de andere bloemen gaan drogen, dan moet je ze eigenlijk al gaan drogen voordat ze gaan bloeien. Heel zonde, want zo kan je er niet van genieten als ze in bloei staan.

Om pioenrozen te drogen, bundel je ze net als bijvoorbeeld Hortensia’s vast, hang je ze op de kop in een droge, donkere ruimte. Denk aan een kast of op zolder. Wanneer je ze in het donker laat drogen, behouden we hun kleur het beste. Na ongeveer 1,5 week kun je gaan kijken of de pioenrozen gedroogd zijn. In principe kun je ze nu weer op een vaasje zetten. Heel erg leuk voor in de badkamer of op het toilet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *