Zo droog je hortensia’s het allermooist!

Hortensia’s zijn een aantal jaren niet zo heel populair geweest. Ze hadden een wat oubollig imago, maar inmiddels zijn ze weer helemaal terug van weg…

by 

Hortensia’s zijn een aantal jaren niet zo heel populair geweest. Ze hadden een wat oubollig imago, maar inmiddels zijn ze weer helemaal terug van weg geweest. Straks staan ze weer volop te bloeien en kunnen we genieten van de prachtige grote bollen in verschillende kleuren. Ik vind zelf hortensia’s erg mooi. Vooral de lichtroze of de witte hortensia’s. En daarom vind ik het ook erg leuk om hortensia’s te drogen. Dit is namelijk best gemakkelijk om te doen en hierdoor kun je er nog langer van genieten. Benieuwd hoe je hortensia’s het allermooiste droogt? Hier komen de stappen.

Hoe droog je hortensia’s

Ben je ook weg van bloemen en vind je hortensia’s ook zo mooi, dan kun je ze drogen. Droogbloemen zijn momenteel erg populair en dus ook gedroogde hortensia’s zie je vaak terug in het interieur. Maar hoe droog je ze? Met de volgende drie stappen kun je zelf aan de slag.

Stap 1

Het beste moment om hortensia’s te snoeien is op het moment dat ze bijna uitgebloeid zijn. De kleuren van de bloemen zijn nog mooi, maar ze beginnen al wel wat uit te drogen. Snoei de hortensia het liefst op een warme dag, zodat je zeker weet dat ze niet vochtig zijn.

Stap 2

Verwijder alle bladeren van de stengel, zodat alleen de bloem van de hortensia overblijft.

Stap 3

Manier 1: Je kan er voor kiezen om de hortensia, net als andere bloemen die je wilt drogen, ondersteboven op een donkere plek op te hangen. Dit doe je door een touwtje om de stengel heen te doen en het bijvoorbeeld op zolder of in een kast op te hangen. Op deze manier blijven de bloemen mooi en zullen ze minder snel hun kleur verliezen. Deze manier van bloemen drogen duurt ongeveer 2 weken.

Manier 2: Een andere manier is de hortensia in een vaas neer te zetten met een klein bodempje water. De bloem drinkt het laatste beetje water op en droogt vervolgens langzaam uit. Ook hierbij is het handig om hem in een droge, donkere ruimte neer te zetten, zodat de kleur van de hortensia zo mooi mogelijk blijft. Deze manier van bloemen drogen duurt ongeveer 3 weken.

Zodra de bloemen van de hortensia wat papierachtig aanvoelen, zijn ze gedroogd en kun je ze uit de donkere plek weghalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *