DIY klimplanten vastmaken

Al een aantal jaren genieten wij vanaf het voorjaar tot en met de zomer van onze Blauwe regen. Dit is een prachtige klimplant met hele…

by 

Al een aantal jaren genieten wij vanaf het voorjaar tot en met de zomer van onze Blauwe regen. Dit is een prachtige klimplant met hele grote paarse bloemen. Momenteel staat hij volop in bloei. Het is zo mooi om te zien! Maar ook de bladeren van de Blauwe regen bind ik heel mooi. Ze zijn lichtgroen van kleur en lekker “luchtig”.

Nu is onze Blauwe regen de afgelopen jaren enorm gegroeid en is het eigelijk de bedoeling dat hij om onze schuur heen gaat groeien om zo nog meer van deze prachtige klimplant te kunnen genieten. Maar hoe maak je een klimplant vast aan een schuur?

De bovenste rand van onze schuur is gemaakt van kunststof. Hier kun je niet gemakkelijk iets doorheen boren of aan bevestigen. Totdat ik op het idee kwam om er handdoek haken aan vast te maken. Handdoek haakjes zijn verkrijgbaar met een handig plaksysteem, die je gemakkelijk kan bevestigen zonder te hoeven boren. Ik vond het het proberen waard, dus kocht ik deze twee haakjes van Tesa voor 1,29 bij de Action.

Even het kunststof goed schoonmaken. Het mag namelijk niet vettig zijn, want dan plakken de handdoek haakjes minder goed. En plakken maar!

Inmiddels hangen ze allebei al ruim een week en ze zitten nog steeds heel goed vast. Ze dragen allebei een aantal takken, dus ze hebben deze test goed doorstaan! Zodra ik weer bij de Action ben, haal ik nog een setje. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *