Wat Kun Je Vogels Geven Tijdens De Winter

Wat kun je vogels geven tijdens de winter. De komende maanden gaan de vogels weer druk opzoek naar voedsel om de winter door te komen. Deze…

by 

Wat kun je vogels te eten geven tijdens de winter
Bron

Wat kun je vogels geven tijdens de winter. De komende maanden gaan de vogels weer druk opzoek naar voedsel om de winter door te komen. Deze kleine diertjes gaan het best moeilijk krijgen en daarom is het wel zo lief om ze een handje te helpen. Op deze manier worden de vogels helemaal blij, worden de wintermaanden minder zwaar en heb jij ze ook gezellig in je tuin of op je balkon. Maar hoe help je de vogels het beste de winter door? En wat moet je juist niet doen? Wij hebben twee handige lijstjes gemaakt met handige tips.

Wat Kun Je Tuinvogels Geven Tijdens De Wintermaanden

Waarschijnlijk zie je al veel vogels zoeken naar voedsel. Besjes, zaadjes, insecten. Tijdens de herfst is er nog best wel wat voedsel voor de vogels te vinden, maar natuurlijk wordt dit steeds moeilijker. Het voedsel raakt op en ook zorgen veel mensen ervoor dat de tuin er weer “netjes” bij staat voordat de winter gaat beginnen. Bladeren worden opgeruimd en ook het voedsel als besjes wordt vaak mee geharkt. Om toch voor wat eten voor de vogels te zorgen kun je voor het volgende kiezen.

  • Zorg er daarom voor dat je vogelvoer op verschillende plekken neerlegt of ophangt. Denk bijvoorbeeld aan vogelzaden, pinda’s en vetbolletjes. Maar ook rozijnen en stukjes appel vinden vogels erg lekker. Via de Vogelbescherming kun je zien welke vogels er in jouw omgeving voorkomen, zodat je het voedsel hier extra op af kan stemmen. Let er bij het kopen van voedsel wel voor dat het ook echt geschikt is voor tuinvogels.
  • Hang voedsel op, leg wat voer in voederbakjes en verstop wat voer tussen wat planten en struiken. Vogels al bijvoorbeeld de Mees vindt het fijn om hangend te eten, maar er zijn ook vogels die graag van de grond voedsel willen pikken.

Wat Kun Je Vogels Beter Niet Geven Tijdens De Winter

  • Gebrande en gezouten zaden en noten zijn niet goed voor vogels. Gebruik alleen ongezouten en ongebrande noten en zaden.
  • Geef geen etensresten. Zelfs niet te veel brood. In etensresten zitten vaak te veel suikers, zout, kruiden en conserveringsmiddelen die niet goed voor vogels zijn.
  • Boter, margarine en olijfolie zijn niet goed voor vogels. frituurvet daarentegen wel.
  • Laat het vogelvoer niet te lang op de grond liggen, anders bederft het en kan het ongedierte aantrekken.
  • Let er op of de vetbollen of ander vogelvoer niet in plastic netjes zitten. Er bestaat een kans dat de vogel vast komt te zitten in het netje en in paniek raakt.
  • Tenslotte is het ook niet te bedoeling dat je dieren te veel eten wilt geven. Dat is heel erg lief natuurlijk, maar vogels hebben op een gegeven moment genoeg en dan trek je alleen maar ongedierte aan.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *