10 Tuinplanten die bijen en vlinders aantrekken

Het is heerlijk om een tuin te hebben. Een vooral als je ook nog eens kan genieten van prachtige planten en bloemen. Maar wat ik…

by 
Bron

Het is heerlijk om een tuin te hebben. Een vooral als je ook nog eens kan genieten van prachtige planten en bloemen. Maar wat ik stiekem nog wel het allerleukste vind is dat er ook bijen en vlinders door de tuin heen vliegen. Het leven in de tuin maakt het nog gezelliger. Daarnaast is het ook belangrijk dat er insecten in de tuin te vinden zijn. Maar hoe zorg je er nu voor dat er meer bijen en vlinders naar je tuin komen? Een aantal tuinplanten zijn hier perfect voor. Ze trekken niet alleen insecten aan, ze ruiken ook nog eens heerlijk en ze zijn vaak prachtig gekleurd. Hier komt het lijstje met tuinplanten die bijen en vlinders aantrekken.

Deze planten trekken vlinders en bijen aan

1. Lavendel

Deze plant is niet alleen prachtig om te zien, hij ruikt ook nog eens enorm lekker. En dat vinden bijen en vlinders ook. De geur is erg aanwezig en toch rustgevend. En zodra lavendel uitgebloeid is, kun je er ook nog lekkere geurzakjes van maken.

2. Zonnebloem

De tijd van de zonnebloem begint er weer aan te komen. Deze prachtige grote, gele bloem is niet alleen opvallend, maar ook een grote aantrekken voor vlinders en bijen. Als hij uitgebloeid is kun je hem drogen en de pitjes weer bewaren voor volgend jaar.

3. Verbena

De Verbena is nog niet zo erg bekend, maar ook deze plant met paarse bloemen trekt veel insecten aan die een aanwinst voor je tuin zullen zijn.

4. De Vlinderstruik

Dit jaar hebben wij voor het eerst een Vlinderstruik in de tuin. En het leuke is dat wij deze zelf niet geplant hebben. Hij is over komen waaien van af te tuin van onze buren. Hij kan erg groot worden en geeft een lekkere geur af.

5. Goudsbloem

De Goudsbloem wordt ook wel Calendula genoemd. HIj heeft mooie gele of oranje bloemen waarmee je je tuin prachtig kan kleuren.

6. Salie

Salie is een erg bekende plant, maar toch weten veel mensen niet dat dit een grote aantrekker is voor bijen en vlinders.

7. Rode Zonnehoed

Deze prachtige plant is een eyecatcher voor je tuin. Het trekt naar bijen en vlinders ook veel hommels aan.

8. Vingerhoedskruid

Het opvallende Vingerhoedskruid trekt veel bijen en vlinders aan. Door de mooie kelken

9. IJzerhard

IJzerhard bestaat uit kleine paarse bloemetjes en steekt vaak boven de andere planten uit. Hij ruikt erg lekker.

10. Stokroos

Ook de Stokroos steekt vaak ver boven de andere planten uit. Hij is te vinden in verschillende kleuren en is erg sterk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *