Rond deze twee periodes kun je het beste een vlinderstruik snoeien

Vlinderstruiken zijn prachtig! Het is zo mooi om te zien als hij helemaal in bloei staat en er allemaal vlinders op zitten. Het lijkt bijna…

by 

Vlinderstruiken zijn prachtig! Het is zo mooi om te zien als hij helemaal in bloei staat en er allemaal vlinders op zitten. Het lijkt bijna sprookjesachtig. Een vlinderstruik is dan ook echt een mooie aanwinst voor je tuin. Het is een vaste plant (een bladverliezende heester), hij is gemakkelijk te onderhouden en hij kan goed tegen de winter. Daarnaast zijn ze in verschillende kleuren te vinden en bloeit lekker lang. Maar wanneer je een vlindertuin in de tuin hebt staan, dan zal je al snel merken dat hij van groeien houdt. Wanneer je de tuin gesproeid hebt of er een regenbui over de tuin is geweest, dan is de plant waarschijnlijk weer een flink stuik groter geworden. Denk daarom goed na waar je de struik gaat planten. Hij moet voldoende ruimte te hebben. Het is goed om hier rekening mee te houden wanneer je een Vlindertuin aanschaft. In de tuinwinkel is het vaak een klein plantje, maar voor je het weet is het een volwaardige struik die je toch wel moet gaan snoeien. En dat is precies waar ik het vandaag over wil gaan hebben. Hoe kun je een Vlinderstruik snoeien? Wanneer moet je een Vlinderstruik snoeien? En hoe krijg je de mooiste bloemen? Ik vertel het je!

Hoe kun je een Vlinderstruik snoeien

Het snoeien van een Vlinderstruik is erg gemakkelijk. Dit kun je doen door middel van een scherp snoeischaartje. Laat je een vlinderstruik zijn gang gaan, dan groeit hij enorm snel. Het wordt er hierdoor niet gemakkelijker op om ‘m te snoeien. Doe het daarom ieder voorjaar, zodat de struik mooi in model blijft en prachtige bloemen krijgt.

Wanneer kun je het beste een Vlinderstruik snoeien

Om zo veel mogelijk van de Vlinderstruik te kunnen genieten kun je het beste de struik in het voorjaar (in maart) gaan snoeien. het is goed om de struik goed terug te snoeien om zo meer bloemen te krijgen in de zomer. Een Vlinderstruik is namelijk een heester en bloeit op eenjarig hout. Je mag de takken daarom zeker wel afknippen tot 20 centimeter boven de grond.

Is de struik tijdens de zomermaanden flink gegroeid, dan is het ook niet erg om hem aan het einde van de zomer een beetje te snoeien. Niet zo veel als in het voorjaar, maar er mag zeker wel wat af. Let er wel op dat er geen nachtvorst in aantocht is, want daar kan de Vlinderstruik niet zo goed tegen.

Een Vlinderstruik is een gemakkelijke plant die op verschillende plekken in de tuin kan groeien en bloeien. Maar het liefst staat hij lekker in het zonnetje. Je kunt hem gemakkelijk snoeien met een snoeischaartje. De grootste onderhoudsbeurt doe je in het vroege voorjaar en eventueel een beetje na de zomer. En dan geniet je optimaal van deze prachtige plant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *