Recept voor simpele koekjes met eetbare viooltjes

Zodra het mooier weer begint te worden komen er viooltjes uit de grond. Het zijn zulke vrolijke bloemetjes die inmiddels in vele soorten, maten en…

by 

Zodra het mooier weer begint te worden komen er viooltjes uit de grond. Het zijn zulke vrolijke bloemetjes die inmiddels in vele soorten, maten en kleuren te vinden zijn. Paarse, roze, witte, warm rode. En het leuke is dat ik ze de hele zomer in de tuin blijf zien. Viooltjes zijn best sterk. Maar wist je ook dat je viooltjes kan eten? Deze schattige, kleurrijke bloemetjes zijn perfect om door een zomerse salade te doen, in een drankje te laten drijven, als taartdecoratie te gebruiken of om koekjes mee te versieren. Dit laatste laat ik vandaag zien. Het ziet er namelijk mega schattig uit en het is ook nog eens heel gemakkelijk om te maken.

Recept voor simpele koekjes

 • 250 bloem
 • 200 gram suiker
 • 1 zakje vanille suiker
 • 200 gram boter (kamertemperatuur)
 • Snufje zout
 • Eetbare bloemen

Zo maak je de koekjes met eetbare viooltjes

 1. Pak een grote kom en doe daar alle ingrediënten in behalve de viooltjes. Als je een groot blok boter hebt, dan is het handig om deze in kleinere stukjes te snijden.
 2. Kneedt alle ingrediënten goed door elkaar totdat het een mooi, egaal deeg is
 3. Dek het deeg af. Het gaat nu voor een half uurtje in de koelkast.
 4. Ondertussen kun je de oven voorverwarmen op 160 graden Celsius. Bekleed ook een bakplaat met een stuk bakpapier.
 5. Na een half uurtje haal je het koekjesdeeg uit de koelkast en kun je het deeg uitrollen. Ik vind het fijn om het aanrecht te bestuiven met bloem, zodat het deeg minder plakkerig is.
 6. Steek rondjes uit het deeg. Dit kun je doen door middel van een drinkglas of een uitsteekvormpje. Dit laatste gaat natuurlijk het gemakkelijkste.
 7. Leg de koekjes op het bakpapier en doe ze ongeveer 15 minuten in de oven. Zodra de koekjes een bruin kleurtje beginnen te krijgen haal je ze uit de oven en kun je er een viooltje op leggen.
 8. Doe de koekjes met eetbare viooltjes nog heel even in de oven en laat ze daarna goed afkoelen.

Vind het het leuk om voedsel uit de natuur te halen? Ga dan ook eens fruit plukken. Eén van onze favoriete tradities is het plukken van blauwe bessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *