Langer genieten van tulpen op de vaas

Een hele bekende voorjaarsbloem is de Tulp. Ik vind het zelf ook een prachtige bloem. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, kleuren en maten en…

by 

Een hele bekende voorjaarsbloem is de Tulp. Ik vind het zelf ook een prachtige bloem. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, kleuren en maten en ze stralen één en al lente uit. Het is dan ook een feestje wanneer er een grote bos op tafel staan. Hier wil je zo lang mogelijk van genieten. Maar hoe zorg je ervoor dat de tulpen lang mooi blijven in een vaas? Met deze tips!

Zo geniet je langer van tulpen op de vaas

De tulpen rechtop in de vaas zetten

Tulpen hebben een zware bloem in verhouding tot de steel. Het is dan ook belangrijk dat je tulpen zo rechtop mogelijk in een vaas zet, anders kan de steel knakken. Zet ze ook niet in een lange vaas, want dan kunnen ze ook te weinig steun hebben.

Tulpen Groeien verder

Je hebt een mooie bos tulpen gekocht, op de vaas gezet en de volgende dag zijn de tulpen gegroeid. Heel erg leuk natuurlijk, maar let er wel op dat de tulpen voldoende ondersteuning houden. Knip ze eventueel wat korter of zet ze in een hogere vaas.

Recht Afsnijden

Veel snijbloemen moet je schuin afsnijden om ze langer mooi te houden. Bij de tulp is het juist zo dat je ze recht af moet snijden. Dit komt doordat ze al best snel groeien en je het hiermee een beetje afremt. Ook zou je een klein gaatje kunnen prikken, net onder de bloem.

Water

Tulpen zijn dorstige planten. Misschien ben je daarom geneigd om best veel water in de vaas te doen om te voorkomen dat ze droog komen te staan. Maar doe toch maar een klein beetje water in de vaas. De steel kan niet zo goed tegen water, waardoor het zwakker wordt.

Direct Zonlicht

Bloemen blijven langer mooi wanneer ze niet de hele tijd volop in de zon staan. Dit geldt ook voor tulpen. Om langer van tulpen te kunnen genieten is het om ze in de schaduw neer te zetten.

Fruit

Je ziet het best vaak; een grote fruitschaal op de eettafel met daarnaast een bos bloemen. Vooral tulpen kunnen hier niet zo goed tegen. Door langer van tulpen op de vaas te genieten zet je ze een eindje van fruit af. In fruit zit namelijk het stofje Ethyleengas, waardoor bloemen sneller gaan hangen.

Een munt

Er wordt gezegd dat een koperen munt ervoor zorgt dat tulpen langer mooi blijven. Doe een muntje van 5 cent in de vaas en kijk of het echt werkt.

Dol op voorjaarsbloemen? Zo droog je pioenrozen het allermooist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *