Mijn 5 Tips Voor Een Mooiere Tuin

Gezellig En Overzichtelijk Net als in huis vind ik het belangrijk dat het netjes en gezellig is. Ik denk dat ik hierin niet de enige…

by 

Gezellig En Overzichtelijk

Net als in huis vind ik het belangrijk dat het netjes en gezellig is. Ik denk dat ik hierin niet de enige ben. Maar toch kunnen deze twee dingen ook erg tegenstrijdig zijn. Want wanneer is het gezellig? Met veel persoonlijke spullen? En wordt het dan niet te rommelig? Probeer het niet te vol te maken en kies een paar mooie eyecatchers die een aanvulling voor je tuin zijn. Denk aan een mooie grote bloempot, een grote boom of een toffe hangstoel. Met een paar leuke plantjes maak je het al gauw gezelliger.

Indeling

Wanneer je je tuin in gaat richten is het belangrijk om goed naar de indeling te kijken. Waar is de meeste zon? Waar wil je gezellig kunnen zitten? In wil je ook een plekje in de schaduw creëren? Achterin onze tuin hebben we veel zon. In de zomer was het er altijd veel te warm en daarom zaten we er bijna niet. Heel erg jammer, want het was een hele fijne plek. Daarom hebben we er afgelopen jaar voor gekozen om er een pergola neer te zetten. Deze pergola houdt de zon voor een gedeelte tegen, maar het is eigenlijk de bedoeling dat klimplanten die we tegen de pergola aan laten groeien, straks als “groene” zonnewering gaan werken. Hier kijk ik erg naar uit!

Werk De Hoogte In

Sinds we een pergola in onze tuin hebben merk ik dat de tuin ook veel ruimer oogt. Dit komt doordat we de hoogte in zijn gegaan. Je creëert hiermee meer diepte en dat maakt dat de tuin groter lijkt. Dit geldt ook voor hoge bomen, overkappingen en veranda’s.

Grote Bloembakken

Ik vind het erg mooi om grote bomen in de tuin te hebben. Mijn man denkt daar iets anders over, omdat hij bang is dat de wortels van de bomen de rest van de tuin hobbelig gaan maken. Een goede oplossing is door de bomen in grote bloembakken te zetten. Wij hebben dit nu met een olijfboom gedaan, vervolgens hebben we er witte grintstenen in gelegd en dit ziet er zo mooi uit! Onze tuin is hierdoor nog mooier geworden.

Tuinverlichting

Tenslotte vind ik tuinverlichting erg belangrijk als het gaat om tips voor een mooiere tuin. Net als in huis wordt een tuin er veel gezelliger door. Wat ik vooral erg mooi vind is van die prikkabels, oftewel van de kabellampjes voor in de tuin. Het geeft een beetje dat festival-gevoel / vakantiesfeertje. Perfect toch!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *