Wat zijn de mogelijkheden voor een mooie overkapping

Verschillende soorten overkappingen Een overkapping zie je steeds vaker. Het kan echt een grote aanwinst / toevoeging aan de tuin zijn en ervoor zorgen dat…

by 
Bron

Verschillende soorten overkappingen

Een overkapping zie je steeds vaker. Het kan echt een grote aanwinst / toevoeging aan de tuin zijn en ervoor zorgen dat je langer van de tuin kan genieten. Er zijn tegenwoordig best veel mogelijkheden en soorten op het gebied van overkappingen. Denk bijvoorbeeld aan vorm, materiaal, kleuren en extra mogelijkheden als bijvoorbeeld schuifwanden, zonwering en screens. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen een overkapping, veranda en tuinkamer? Wij leggen het uit.

Het verschil tussen overkapping, veranda en tuinkamer

Overkapping

Een overkapping is eigenlijk hetzelfde als een veranda of terrasoverkapping. Het kan gemaakt zijn van hout en aluminium. Daarnaast kun je ervoor kiezen om glazen wand te plaatsen of te kiezen voor een glazen dak.

Tuinkamer

Een tuinkamer kan ook een serre genoemd worden. Een tuinkamer is een geïsoleerde ruimte aan de woning vast, waarbij de ramen en deuren eventueel geopend kunnen worden. Op deze manier kan je je woning ruimer maken en de woonkamer meer bij de tuin betrekken. Eventueel zou je een heater kunnen plaatsen voor extra warmte en de tuinkamer compleet te maken met zonwering of screens.

Mogelijkheden

Er is eigenlijk best veel keus op het gebied van verkappingen. Ik zou aanraden om goed te kijken naar de stijl die je mooi vindt en de stijl die het beste bij de woning past. Daarnaast is het goed om je af te vragen welke behoeften je hebt. Een geïsoleerde tuinkamer of een prachtige veranda.

Waar hebben wij voor gekozen

Vorige jaar hebben we flink lopen nadenken over een mooie overkapping. In onze achtertuin kan het bij de zithoek enorm warm worden. Er is weinig schaduw en door de schutting is er ook weinig wind. Het is een heerlijk plekje om in het voorjaar en aan het begin van de zomer te zitten, maar zodra het volop zomer was, zaten we liever ergens anders. We gingen daarom opzoek naar een mooie overkapping. We kozen er uiteindelijk gekozen voor een pergola. Een pergola lijkt als het ware om overkapping, waarbij wij het dak open hebben gelaten. We hebben grote balken geplaatst die voor schaduw zorgen, maar toch licht doorlaten. Door er klimplanten tegenaan te zetten hopen we dat de pergola straks extra bedekt wordt en het een heerlijk aangenaam plekje wordt, ook in de warme zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *