Laat de lente maar komen!

De lente is mijn favoriete seizoen. Ik vind het heerlijk als het ´s morgens wat sneller licht wordt, het zonnetje weer wat vaker schijnt en…

by 

De lente is mijn favoriete seizoen. Ik vind het heerlijk als het ´s morgens wat sneller licht wordt, het zonnetje weer wat vaker schijnt en de voorjaarsbloemen langzaam uit de grond komen. Iedere dag ben ik wel even in onze tuin en kijk in naar de bloemen die steeds iets meer gegroeid zijn. Er komt binnenkort een dag dat de eerste tulpen bloemen. Maar ook de Blauwe druifjes groeien al erg goed. Oh, wat is de lente fijn! Daarom heb ik een lijstje gemaakt met 10 redenen waarom de lente zo leuk is!

Een nieuw begin

Natuurlijk zitten we al een tijdje in het jaar, maar toch voelt de lente als een soort van nieuw begin. We gaan meer naar buiten, we krijgen meer energie en doordat er overal jonge diertjes geboren gaan worden voelt het net wat lekkerder dan op januari.

Bloeien

Zoals ik al zei vind ik het heerlijk dat alles weer gaat bloemen. De voorjaarsbloemen die uit de grond komen, maar ook van die prachtige bloesembomen. In onze voortuin staan twee bloesem boompjes. Deze bloeien heel erg mooi, maar helaas zijn de roze bloemetjes ook snel weer uitgebloeid. Daarom geniet ik er iedere jaar vol van. In onze achtertuin staat een klein appelboompje. Voordat deze gaat bloeien, zijn we al weer een tijdje in de lente. Maar ook hierop kan ik bijna niet wachten!

De lente zon

Tijdens de lente schijnt de zon veel langer. Ik merk ook dat ik veel lekkerder in mijn vel zit wanneer de zon schijnt. Het is buiten steeds aangenamer en ook is het schitterend om te zien wanneer de zon door de ramen naar binnen schijnt.

Buiten

Doordat de zon veel meer schijnt krijgen we ook meer vitamine D. We gaan vaker naar buiten en halen nog meer uit onze dag. We kunnen weer wat vaker lekker fietsen, naar het park en we gaan op zoek naar de mooiste bloemen. Ook kan ik genieten van de heerlijke frisse geur en het geluid van vogels.

De tuin / het balkon

Het is zo veel fijner om lekker naar buiten te kunnen gaan en de eerste zonnestraaltjes van de dag op onze gezichten te laten schijnen. Ondertussen kunnen we de tuin of het balkon alweer klaar maken voor het mooie weer. Onkruid weghalen, bladeren weghalen, groene aanslag weghalen. Zo ziet het er snel weer netjes uit.

Frisse lucht

Naast dat ik van de frisse lucht houd, vind ik het ook erg fijn om de frisse lente lucht naar binnen te halen. De ramen even goed openzetten, zodat je in huis ook een lekker voorjaarsgevoel krijgt.

Dieren

In de lente zijn er veel dieren die jongen krijgen. Vooral vogels zijn al weer ijverig op zoek naar takjes om hun nestjes mee te maken. Maar ook op de boerderij kun je in het voorjaar veel jonge dieren zien. Bij ons in het park zijn straks waarschijnlijk ook weer jonge hertjes te vinden. Zo schattig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *