Mooie Bohemian tuin inspiratie

Op het gebied van tuin is er ongelofelijk veel mogelijk. Er zijn veel stijlen en trends, waardoor je je exterieur net als je interieur helemaal…

by 

Op het gebied van tuin is er ongelofelijk veel mogelijk. Er zijn veel stijlen en trends, waardoor je je exterieur net als je interieur helemaal naar wens kan maken. En toch is het nog best lastig om een tuin helemaal te creëren zoals je graag zou willen. Over het algemeen lijken tuinen vaak op elkaar. Tegels, een schutting, wat planten en misschien nog een plekje voor een boom. We kleden het aan met wat bloempotten en hangen hier en daar een vogelhuis op. Het wordt uiteindelijk een heerlijk plekje om tijdens de lente en zomermaanden door te brengen. Maar wil je je tuin toch net wat anders inrichten en misschien wat meer “vakantie sfeer” geven? Dan kun je er ook voor kiezen om voor een Bohemian tuin te gaan. Deze tuin trend straalt rust, eenheid en gezelligheid uit, zonder dat er gebruik te maakt wordt van harde kleuren. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Om je op wat inspiratie te helpen heb ik een aantal mooie Bohemian tuin inspiratie opgezocht. Hier komen de prachtige tuinen!

Bohemian tuin

Bron / Bron

Een Bohemian tuin straalt rust uit. De combinatie van lichte kleuren, wit en natuur tinten, zorgen voor eenheid. In de tuin op bovenstaande foto zijn veel cactussen te zien. Cactussen zie je niet veel in tuin in Nederland, waardoor je het gevoel krijgt dat je in een ander land bent. Persoonlijk zou ik ze vervangen voor mooie hoog siergras.

Ook een buitenkeuken is geweldig om te hebben. Vooral als we een lekkere, warme zomer hebben. Op deze buitenkeuken staan allerlei terra cotta bloempotjes. Zo leuk! Daarnaast zijn potten, vazen en mandjes ook echt mooie tuindecoratie voor een Bohemian tuin.

Bron / Bron

Bamboe en rotan hanglampen zien we al een paar jaar als trend in ons interieur, maar ook in onze tuin staat het prachtig. Vooral als je een grote eettafel in de tuin hebt staan. Naast hanglampen in de tuin zijn mooie lantaarns van bamboe ook heel sfeervol.

Een hangstoel met heerlijke kussentjes zoals op bovenstaande foto zou iedereen toch in de tuin willen hebben? Lekker in de zon hangen, een boek lezen, muziek luisteren of van een lekker drankje genieten.

Bron / Bron

Deze hangstoelen zijn ook geweldig om te zien. En hoe leuk is het om er twee naast elkaar te hangen. Dit plekje is natuurlijk niet voor iedere tuin weggelegd, maar heb je een mooie overkapping, dan kun je er misschien wel een hangmat of hangstoel in hangen.

Een rustige zitplek in de tuin als deze hierboven kun je creëren door te kiezen voor niet te veel “dingetjes” en tuinmeubels. Ga voor eenvoud en niet te veel verschillende kleuren. Daarnaast kunnen veel verschillende planten een tuin ook voller laten lijken, waardoor het “onrustiger” kan aanvoelen. Dit houten salontafeltje vind ik perfect gevonden voor deze fijne zithoek in de tuin.

Bron / Bron

Een mooie zithoek in de tuin kun je helemaal afmaken voor een overkapping te plaatsen. Je zou ervoor kunnen kiezen om een dichte overkapping te plaatsen, maar een overkapping / pergola als deze hierboven passen perfect in een Bohemian tuin. De boomstammen vind ik erg leuk gevonden en ook de schommels hangen er perfect. Kussentjes maken het extra gezellig en ook de grote hanglamp is een prachtige eyecatcher. Eigenlijk is er maar weinig aan deze tuinen toegevoegd en toch is het een prachtig geheel geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *